Aditivul alimentar E171 folosit la paste şi sosuri va fi interzis

foto: artaalba

Începând din vara acestui an, utilizarea dioxidului de titan (E171) ca aditiv alimentar va fi interzisă, potrivit unei hotărâri adoptate de Comisia Europeană.

„Siguranţa alimentelor pe care le consumă cetăţenii noştri şi sănătatea lor nu sunt negociabile. De aceea, efectuăm un control strict şi permanent pentru a garanta cele mai înalte standarde de siguranţă pentru consumatori. O piatră de temelie a acestei activităţi este să ne asigurăm că numai substanţele sigure, susţinute de dovezi ştiinţifice solide, ajung în farfuriile noastre. Prin interdicţia de astăzi, eliminăm un aditiv alimentar care nu mai este considerat sigur. Contez pe faptul că autorităţile statelor membre vor coopera, asigurându-se că operatorii din sectorul alimentar vor înceta să utilizeze E171 în produsele alimentare”, a declarat comisarul responsabil cu sănătatea şi siguranţa alimentară, Stella Kyriakides.

Dioxidul de titan este un pigment artificial, cu putere bună de acoperire, de culoare albă, folosit la produse coapte, paste tartinabile, supe şi sosuri.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!