Acuzatii terifiante asupra medicului Tesloianu. Diagnostice fictive si tratamente care sa provoace operatiile de inima

dan tesloianu 1

Acuzatii cutremuratoare la adresa medicului iesean Dan Tesloianu. Potrivit procurorilor, o mare parte dintre intervențiile de introducere a unor dispozitive cardiace implantabile, recomandate de către medic, nu erau necesare, procedându-se la operaționalizarea lor fie prin consemnarea unor diagnostice fictive, fie prin recomandarea anterioară a unor medicamente care să provoace reacții de natură a conduce la simptomatologia specifică.

Cunoscutul cardiolog a operaționalizat o rețea formată din cadre medicale care i-au furnizat dispozitive cardiace implantabile, extrase inclusiv de la pacienți decedați, fără respectarea prevederilor legale și fără acordul, anterior decesului, al persoanelor în cauză sau al aparținătorilor.

Ulterior, acesta a executat proceduri medicale de reimplantare a acestor dispozitive, fără a le înregistra în gestiunea spitalului (în lipsa unor documente de proveniență) și, în consecință, fără a parcurge fluxul procedural intern, neexistând avize de conformitate din partea Ministerului Sănătății, certificate de garanție și documente care să ateste parcurgerea procedurilor de sterilizare.

Ceilalti 4 medici din reteaua pusa la punct de Dan Tesloianu sunt urmariti penal pentru luare de mita. Cu ocazia exercitării atribuțiilor de serviciu materializate prin acordarea de consultații de specialitate unor pacienți, medicii ar fi primit diverse sume de bani, cu titlu de mită, pentru activitățile prestate.

În ceea ce îi privește pe cei patru suspecți pacienți, s-a reținut că aceștia au oferit medicilor diverse sume de bani cu titlul de mită pentru serviciile primite.