Acuzatii grave la Opera din Iasi

opera iasi 1

Scandal la Opera Nationala din Iasi. Fosta contabila a institutiei acuza ca Beatrice Rancea a cheltuit discretionar 400.000 euro din rectificarea bugetara primita de la Ministerul Culturii. In plus, Vlad Marculescu, prim-solistul de balet al Operei din Iasi, a transmis un mesaj pe o retea de socializare in care si-a exprimat frustrarile fata de activitatea institutiei.

Vlad Marculescu, prim-solist: „Revenind la situatia din Opera, de fiecare data cand am avut o parere sau ceva de spus, mereu am fost amenintat si spunand ca vom avea de suferit, ori pe baza contractului, ori sub act semnat. Alte personaje care au avut ceva de spus sunt pe o lista de 20-25 de oameni, care au plecat, care au fost dati afara si niciodata, cand cineva a avut ceva de spus a fost pus la pamant de directie sau de sefii de compartiment”.

Vlad Marculescu a confirmat si o parte dintre zvonurile legate de promovarile din institutie, sustinand ca acestea nu se fac intotdeauna pe criterii de meritocratie.

„In momentul de fata taberele sunt impartite in felul urmator si personajele care au fost promovate, din punctul meu de vedere fara o baza profesionala si ilegal sunt personajele care, daca acum le scoti pe scena, nu ar putea sa danseze si cam asta e lupta”, a completat Vlad Marculescu.

Prim-solistul a mai spun ca nu intra in discutii despre contabilitate, insa a auzit de la fosta contabila a institutiei ca ar fi nereguli si in privinta unor contracte.

Vlad Marculescu, prim-solist: „Eu nu as putea sa declar acest lucru, insa sunt sigrur ca mai sunt nereguli. De exemplu, din ce am auzit de la doamna contabila, au fost niste bani dati, foarte multi, in costumele pentru Cenusareasa, iar noi in Cenusareasa am folosit o parte din costumele din spectacolul vechi. La fel s-a folosit si decorul. Pe cand eu am venit in Iasi si am venit aici sa facem un decor formidabil, sa dansam frumos, nu sa folosim, cand sunt bani in institutie, costumele de la alte spectacole si decorurile. Asta mi se pare asa sub orice critica”.

Contactata telefonic de catre Tele M pentru a raspunde acuzatiilor, Beatrice Rancea nu a raspuns.