Acuzatii grave intre Agent Green si Romsilva privind padurea Barnova – Dobrovat

padure

Organizatia Agent Green a acuzat in urma cu cateva zile ca se taie codrii Iasilor cu incalcarea unei decizii a instantei. Cativa membri Agent Green s-au deplasat pe teren in padurea de la Dobrovat si au gasit la una dintre parcele mai multi barbati care taiau lemn si transportau cu un taf arbori proaspăt doborâți, asta desi o sentinta civile sustine ca toate amenajamentele din padurile aferente Ocolului silvic Dobrovat sunt suspendate.

In replica, Romsilva sustine ca Directia Silvica Iasi respecta hotararile judecatoresti iar suprafața acestui sit se suprapune partial cu ocoalele silvice Dobrovat si Lunca Cetatuii. 

Romsilva mai precizeaza ca punerea în aplicare a unei hotarari judecătorești executorii de suspendare a aplicarii unui amenajament silvic implica retragerea autorizațiilor de exploatare, aflate în termen de valabilitate, emise legal inainte de hotararea judecatoreasca.

De asemenea, procedura de retragere a unei autorizații de exploatare se finalizează în cel mult 30 de zile de la data comunicării hotararii judecatoresti si implica parcurgerea mai multor pași legali.