Acuzaţii grave de malpraxis la Spitalul de Urgenţă din Galaţi. O femeie a murit după ce medicii au crezut că are diabet, în loc de probleme la plâmâni

Acuzaţii grave la Spitalul de Urgenţă Galaţi! O femeie a murit, după ce ar fi fost tratată de diabet, chiar dacă aceasta avea grave probleme respiratorii. Familia îi acuză pe medici de malpraxis pentru că nu ar fi tratat-o corect pe femeie şi mai mult de atât victima ar fi fost conectată la un aparat de oxigen defect, după multe zile în care starea acesteia s-a degradat.

Femeia în vârstă de 68 de ani a fost adusă la spital de fiul ei pentru că nu putea respira şi era vizibil slăbită. După o serie de analize i-a fost pus un diagnostic. 

„Mi s-a spus ca are un diabet care poate fi tratat. I s-a făcut o rază la plămâni. Ar fi o afecţiune la plămâni. Nu a fost absolut deloc băgată în seamă această rază care indica o afecţiune clară”, a declarat Laurențiu Toia, fiul femeii decedate.

Copiii au observat că starea mamei se degradează, aşa că au cerut explicaţii medicilor. La trei zile de la internare femeia a fost conectată la un aparat de oxigen. 

„De duminica dimineaţă, în jurul orei 9, până luni seara, în jurul orei 22, instalaţia de oxigen a spitalului nu a funcţionat”, a declarat Laurențiu Toia, fiul femeii decedate.

Fiul a chemat o ambulanţă privată pentru a o transfera pe mama sa la un alt spital, însă medicii de la Spitalul Judeţean din Galaţi au decis că aceasta trebuie transferată la Terapie Intensivă. După două săptămâni şi jumătate de la internare, femeia a murit.

„Familia a solicitat o autopsie, iar conform certificatului constatator al decesului, cauza care a dus la insuficienţa cardiorespiratorie a fost o bronhopneumopatie constrictiva cronica acutizata. De aici, noi deducem faptul că, aşa cum si pacienta a reclamat cand a ajuns la spital, avea probleme pulmonare, care ulterior, a dus la decesul acesteia”, a declarat Alexandru Cosmin Lăcătuș, avocat.

Familia a depus plângeri la Direcţia de Sănătate Publică, Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi, Colegiul medicilor, dar şi la Spitalul de Urgenţă Galaţi, iar acum aşteaptă un răspuns.

sursa observatornews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *