Acuzatii grave ale Federatiei Romane de Hochei la adresa Ministerului Sportului. Se construiesc patinoare doar in Harghita si Covasna

Federatia Romana de Hochei trage un semnal de alarma dupa ce in ultimii ani s-au construit patinoare doar in judetele Harghita si Covasna, fiefele UDMR.

„Există o diferență clară în ceea ce privește modul de alocare a fondurilor pentru construirea infrastructurii atât de necesară pentru desfășurarea acestei activitități sportive. Astfel, dacă în orașe precum București, Suceava, Iași, Constanța, Buzău nu s-a construit nici măcar un singur patinoar, în Sfântu Gheorghe, Gheorgheni, Târgu Mureș și Miercurea Ciuc au fost construite patinoare și urmează a se construi alte 4 (patru) patinoare în aceleași localități din fonduri CNI (Compania Națională de Investiții)”, se arată într-un comunicat transmis de FRHG în urma întrunirii Biroului Federal.

Federatia acuza si climatul conflictual din cadrul echipei nationale si la nivelul cluburilor, alimentat de Ministerul Sporturilor condus de Eduard Novak, membru UDMR.

„Cu regret s-a constatat o schimbare de atitudine – și nu pozitivă – atât din partea Ministerului Sportului (condus de Eduard Novak, UDMR, n.r.), cât și a unora dintre cluburi, procedându-se la instigarea, în principal a jucătorilor. Astfel s-a creat un climat conflictual, care este de natură să rupă echilibrul care exista la nivelul echipei naționale și între cluburi”, a mai transmis Federatia Romana de Hochei.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!