Acuzatii grave aduse de un iesean comisarului sef de la Permise, Vasile Zacornea

examen-auto

Dupa 6 examene cazute la categoria BE pentru a tracta o rulota offroad cu masina pesonala, Gabriel Turicianu ii solicita demisia din functie, pana la 31 ianuarie, comisarului sef de la Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, Vasile Zacornea.

Intr-o scrisoare publica, pe o retea de socializare, Gabriel Turicianu ii aduce acuzatii grave lui Vasile Zacornea: Constituirea de grup infracțional organizat în vederea acoperirii faptelor penale ale polițiștilor examinatori la examenul auto, acțiunea de premeditare a respingerii la examenul auto a candidaților în mod discreționar, organizarea de examinări auto în mod ilegal cu 2 examinatori simultan și cu permanenta amenințare a candidaților, hărțuirea psihică a martorilor și a candidaților la examen, necunoașterea regulilor de circulație, necunoașterea legislației de examinare auto, stirbirea autorității subalternilor dvs in fața cetățenilor, jignirea candidaților la examenul auto în mod repetat, incoerenta / incompetenta gravă in managementul instituției.

Aceste fapte enumerate mai sus au adus Iașul pe ultimul loc din țară la gradul de promovabilitate la examenul auto. Astfel, Iașul a înregistrat în ultimele statistici publicate de DRPCIV numai 19% candidați admiși, față de Botoșani care a înregistrat aproape de 3 ori mai mult, adică 51%. Este o diferență uriașă care vi se datorează în mod direct prin practicile ilegale pe care cu bună știință le păstoriți. Dar și a managementului mediocru pe care îl administrați în instituție, care face, printre altele, ca cetățenii să fie obligați să aștepte 3-4 luni pentru o noua examinare. Ei, cetățenii ăia care va plătesc salariile grase și pensiile nesimțite și care va permit sa va pensionați si la 50 de ani, când alții muncesc până la 65 de ani sau chiar toată viața lor. Nu mai departe exemplul concret al polițistului exterminator Manole Ioan, comisar șef, pensionat recent, la 51 de ani cu 6500 de lei pe lună, după examinări in bătaia de joc a legii care fac acum obiectul dosarului penal 1865/P/2018 (și pentru care ați mințit cu nerușinare pe procuroarea de caz Albu Nadia Adriana de la Parchetul Iasi iar ea chiar v-a crezut!). Aceste practici mă pun, cel puțin pe mine, cetățean născut și crescut in acest vechi oraș, educat la universitatea lui Cuza din Iași, în situația să mă simt insultat de prezența dvs in fruntea oricărei instituții publice”, a adaugat Gabriel Turicianu.

Acesta ameninta ca va inainta 5 plangeri penale la adresa unor politisti examinatori printre ei si Vasile Zacornea si va publica dovezi audio, video si text daca seful de la Permise nu-si va inainta demisia.

„2 ani și jumătate pierduți. Și de 2 ori repetată școala de șoferi. Toate pe timpul, banii și stresul nostru. Toate cu abuzuri inimaginabile ale polițiștilor examinatori. Si umilinte incredibile de indurat. Și avem toate dovezile pentru susținerea celor de mai sus, punct cu punct”, a mai adaugat Gabriel Turicianu.