Acuzatii extrem de grave ale BNR. Cine da explicatii?

mugur isarescu

Banca Nationala a Romaniei a criticat cele mai mari 8 banci din Romania in „Raportul asupra stabilitatii financiare”. Acestea inregistreaza superprofituri in Romania, cu mult peste media europeana dar actioneaza concertat pentru a mentine sistemul bancar in subdezoltare.

Președintele Comisiei Economice din Senat, Daniel Zamfir, anunță că l-a chemat pe guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, să dea explicații, dupa ce institutia pe care o conduce a lansat aceste acuzatii grave.

„Așadar, e pentru prima dată când BNR ne informează că opt banci straine care operează în România, au avut o strategie sa mentina România în stare de sub-dezvoltare economică!!! E o concluzie de o gravitate extremă! Firesc, se nasc niște întrebări legitime:
1.A fost sau nu intelegere de tip cartelar intre cele opt banci? In orice variantă, seamănă a subminare a economiei naționale!
2.BNR a constat acest lucru abia acum? Aceasta strategie e doar de un an? De ce nu a intervenit până acum?
Dacă a aflat abia acum, inseamna ca trebuie demis întreg Consiliul de administratie, iar daca au știut și au tăinuit, e și mai grav”, a scris Daniel Zamfir pe pagina personala de Facebook.