Actorul Claudiu Bleonț le-a vorbit elevilor despre importanta lecturii

La Colegiul Tehnic „Ioan Holban” Iași profesorii și elevii s-au întâlnit cu actorul Claudiu Bleonț în cadrul unui proiect, al Consiliului Județean Iași, de promovare a lecturii.

Timp de aproape două ore copiii au discutat cu actorul despre importanța lecturii și despre deschiderea pe care această „activitate” o oferă oamenilor, mai ales la vârste fragede.Cei mici au citit fragmente din cărțile lor preferate iar cei mari au povestit despre relația lor cu cartea și cu poveștile dintre coperți.

„În fiecare perioadă a vieții am avut o carte preferată, am citit mereu iar asta m-a ajutat să fiu mai bun. Când eram cam de vârsta voastră eram fascinat de cartea „Lassie”, m-a impresionat, atunci, copil fiind, aventura acestui cățel care și-a dorit foarte mult să se întoarcă acasă” a răspuns Claudiu Bleonț uneia dintre întrebărilor adresate de micuții cititori.

La întâlnire a fost prezent și consilierul județean Constantin Șerban, care a vorbit copiilor despre frumusețea lecturii.În încheiere copiii au primit cărți de povești oferite de Consiliul Județean Iași.