Activități pentru copii de 1 iunie organizate în Parcul Expozitiei

foto_copii

Proiecte extrascolare pentru copii

Primăria Municipiului Iași în colaborare cu Palatul Copiilor, Asociația ART – Meșteșugurile Prutului și Boo Party vor organiza pe 1 iunie, în intervalul orar 11.00 – 18.00, în Parcul Expoziției, evenimentul „Sărbătoarea Copilăriei – Viitorul sunteți voi”.

Pe lista acțiunilor se numără programe artistice (prezentate de copiii de la Palatul Copiilor și Corul de copii al Municipiului Iași), programe de animație, Carnavalul Măștilor, Curcubeul Prieteniei, desene pe asfalt, face painting, atelier de confecționat și lansat zmeie, concurs de pictură, ateliere de creație (ornare de turtă dulce, pictură de icoane, încondeiere de ouă etc.), jocuri și concursuri (la parcul de joacă pentru copii), atelierul de robotică CyLIIS (organizat de către copiii de la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași) și campania de donație de jucării pentru copiii defavorizați „Fă o bucurie, donează o jucărie”.

Pe toată durata evenimentului copiii se vor întâlni cu personajele de poveste: Minnie Mouse și Mickey Mouse, Donald Duck, Olaf, Elsa, Anna, Alba ca Zăpada, Belle, Spiderman, Batman, Eroi în Pijama (Pisoi, Șopi, Bufnița), Buburuza Miraculoasă și clovni.

Tot pe 1 iunie, începând cu ora 12.00, Papatram, „bunicul tramvaielor” din Iași, îi invită pe copii la plimbare cu acest tip de mijloc de transport pe traseul Târgu Cucu – Copou și retur. Tramvaiul nu va opri în stații, iar fiecare cursă va dura aproximativ 50 de minute. Evenimentul este organizat de Compania de Transport Public în parteneriat cu Asociația Tramclub Iași.