Activitati in timpul liber pentru elevii din Iasi!

mnl

Elevii din Iasi desfasoara activitati educative in cadrul atelierelor de la Muzeul Natioanl al Literaturii Romane. Participarea este absolut gratuita. Copiii pot participa atat fizic cat si on-line, reprezentand o modalitate utila de a petrece timpul liber.

In vara, peste 1000 de copii din Zona Metropolitana Iasi au luat parte la activitatile de la Bojdeuca. In cadrul activitatilor de tip atelier, copiii au creat cate un obiect care le-a ramas drept amintire a zilei petrecute la muzeu.

Cand acestea s-au desfasurat in aer liber, au fost implicati atat copii, cat si parinti, iar facilitatorii au in plan sa ii implice in viitor si pe bunici.

Georgiana Lesu – sef serviciu valorificare patrimoniu:Urmaresc sa aduca in muzeu public de toate varstele pentru a oferi o alternativa culturala de petrecere a timpului liber. Sau pentru publicul tanar pentru a sustine sistemul educational standard, programa scolara si activitatile care se petrec in mod curent la scoala. Ele se desfasoara periodic. Am avut unn numar destul de mare de activitati anul acesta pentru ca ne-am concentrat atentia pe tipul acesta de educatie muzeala”.

De asemenea, printre beneficiari s-au numarat si copii din centrele de plasament, copii cu dizabilitati sau deficiente, precum si copii din medii defavorizate.

Ioana Leontioaia – educator muzeal:In ceea ce priveste activitatile fata in fata, acestea s-au desfasurat si in salile de educatie muzeala, in sala de atelier, dar si in cadrul muzeelor, in salile muzeala sau in gradini. Cum a fost in gradina Sadoveanu sau la George Topirceanu . Nu mai spun despre activitatile de la Bojdeuca”.

Atelierele se desfasoara periodic, iar participarea este gratuita.