Activități de stopare ale bullying-ului, demarate de IPJ Iași

WhatsApp Image 2022-11-04 at 13.11.54

Fenomenul de bullying este foarte răspândit atât în școlile din România, cât și la nivel mondial. Astăzi, reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție au organizat o conferința de presă prin care au prezentat rezultatele celor două campanii desfășurate pe raza județului Iași și anume „IMPACT – Stop Bullying! ” și „Relații sănătoase versus capcana relațiilor toxice”.

În ultimele luni, polițiștii ieșeni au acționat la nivelul județului Iași pentru prevenirea și combaterea fenomenului de bullying.

„Mesajul principal pe care a-și dori să-l transmit cu această ocazie, este că, este foarte important pentru tineri să le transmită părinților situațiile cu care se confruntă și de ce nu, cadrelor didactice pentru a fi identificate într-un timp cât mai scurt, soluții pentru rezolvarea acestora”, a declarat Anca Vîjiac, Purt. Cuv. IPJ Iași.

Psihologii atrag atenția asupra fenomenului care se regăsește nu numai în scoli, ci și în familie.

„Daca vorbim de copii, părinți și profesori, cred că o bună comunicare între aceștia ar avea un rezultat extraordinar pe termen foarte lung pentru că Bullyingul nu este numai în școală, ci și în afara școlii, uneori îl găsim în familie și cred că este responsabilitatea fiecăruia în a susține, în primul rând copiii. Să fim atenți la nevoile lor și faptul că ei doresc să fie ascultați, iar în momentul în care bullyingul apare, trebuie să știm de ce?”, a explicat Roxana Rotaru, psiholog.

Ianis este elev la o școală din Iași și a ales să fie imaginea campaniei doar pentru a pune stop suferinței.

„Pentru mine bullyingul înseamnă suferință, dar sunt câteva modalități de a combate acest cadru de violență. În primul rând, să ne respectăm unii pe alții, exact așa cum suntem, să ne facem prieteni și să avem curaj să spunem stop bullying”, a spus Ianis Pavel, elev.