Activități de prevenire a consumului de alcool la volan

WhatsApp Image 2022-10-19 at 16.26.46

Tinerii ieșeni au avut astăzi ocazia să-și testeze reacțiile sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe interzise. În cadrul unei acțiuni desfășurate de polițiștii ieșeni împreună cu polițiștii din Republica Moldova, Parcul Copou a fost plin de tineri curioși să încerce ochelarii speciali care simulează starea de ebrietate.

Polițiștii continuă activitățile de prevenire a consumului de băuturi alcoolice și a substanțelor interzise la volan. Astăzi, protagoniștii au fost tinerii ieșeni care au simulat starea de ebrietate cu ajutorul unor ochelari speciali.

„Astăzi, în Parcul Copou se desfășoară o activitate preventivă de către polițiștii din cadrul biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, Serviciului Criminalistic și Serviciului Rutier în cadrul unui proiect cu finanțare europeană denumit „Îmbunătățirea capacității Poliției Române și Moldovene în domeniul prevenirii criminalității, inclusiv a infracționalității transfrontaliere”. De precizat este faptul că la această activitate participă și o delegație de polițiștii din cadrul Inspectoratului General al Poliției din Republica Moldova”, a declarat Anca Vîjiac, purt. cuv IPJ Iași.

La activitate au participat și polițiștii din Republica Moldova.

„Oricare proiect care ține de prevenirea și implicarea copiilor pentru a reduce riscul sau situațiile de nimerire în cazuri de risc a copiilor este important, atât pentru noi polițiștii din Moldova, cât și pentru colegii din România. Cu atât mai mult este important pentru toată societate, căci indiferent că suntem noi polițiști, electricieni sau altă profesie suntem responsabili de cei mici, suntem responsabili de faptele copiilor și este nevoie de implicare maximă”, a spus Eduard Babscinețchi, comisar Inspectorat General al Poliției R. Moldova.

Adolescenții au fost încântați de cele învățate.