Activități ale polițiștilor, la Podu Iloaiei premergător zilei poliției

WhatsApp Image 2022-03-22 at 10.53.15

La data de 25 martie 2022 sărbătorim 200 de ani de la atestarea documentară a Poliției Române.

Astfel, pentru a marca acest eveniment, ieri, 21 martie 2022, polițiștii ieșeni au realizat mai multe activități, la Școala Gimnazială „Al. I. Cuza”, din orașul Podu Iloaiei.

La activități, alături de polițiștii de la Poliția Orașului Podu Iloaiei, au participat și polițiști de la Serviciul Resurse Umane Iaşi, Biroul Analiză și Prevenire a Criminalității Iași, Serviciul de Acțiuni Speciale Iași, Biroul pentru Protecția Animalelor Iaşi.

În cadrul activităților, au fost prezentate aspecte privind modalitățile de intervenție și mijloacele cu care acționează în cazul producerii unor evenimente aflate în competența de investigare a polițiștilor.

De asemenea, elevilor le-a fost prezentat echipamentul aflat în dotarea polițiștilor, iar cei mici s-au putut bucura de prezența a doi câini polițiști, Toi și Cof, câini de patrulare și asalt, care au efectuat un exercițiu de disciplină și un exercițiu prindere infractori, alături de conducătorii lor.

Elevilor le-au fost prezentate aspecte legate de prevenție, violență, bullying, siguranța rutieră, admiterea la unitățile de învățământ de profil și au primit materiale informative pe aceste teme.