Activitatea municipalității ieșene a revenit la normal

primaria iasi


Activitatea Primăriei Municipiului Iași, ca și a direcțiilor, societăților comerciale și instituțiilor subordinate a revenit la normal ieri, 4 ianuarie 2021, după minivacanța acordată cu ocazia Anului Nou. Peste 80% dintre angajații Primăriei Municipiului Iași au revenit la serviciu, o mică parte beneficiind în continuare de concedii de odihnă sau medical.

„Am început în condiții normale treaba în acest nou an și, împreună cu colegii mei din Primărie, suntem mobilizați, concentrați și dornici să atingem scopurile propuse și asumate în fața ieșenilor. Pe lângă activitățile curente, obiectivele cele mai importante ale acestui an țin de continuarea și finalizarea proiectelor de dezvoltare locală și regională deja începute, precum și de demararea unor proiecte noi, cu impact pozitiv pentru orașul și regiunea noastre. În perioada imediat următoare, așa cum am făcut în ultimii cinci ani, vom demara consultările publice pentru elaborarea bugetului local pe acest an, dar și o serie de discuții cu partidele reprezentate în Consiliul Local pentru stabilirea de comun acord a unor proiecte relevante pentru comunitate. De asemenea, vom sprijini cu toate mijloacele care ne stau la îndemână organizarea în cele mai bune condiții a campanei de vaccinare împotriva noului coronavirus, astfel încât să putem relua în condiții cât mai sigure și cât mai repede posibil activitățile economice, dar și cele sociale obișnuite. Sper ca acest an să fie cu adevărat anul redresării economice atât pentru Regiunea Nord-Est, cât și pentru întreaga țară, iar pentru aceasta vom încerca, prin proiecte solide și de impact, să atragem cât mai multe fondurile europene disponibile din acest an”, a declarat primarul Mihai Chirica.

În context, în cursul zilei de astăzi, 4 ianuarie 2021, municipalitatea ieșeană a fost informată de Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord – Est că proiectul cu titlul „Institutul de Cercetare Avansată a Creierului Iași (iBRAINS)” a fost declarat admis și selectat în portofoliul de proiecte al Strategiei de Cercetare și Inovare pentru Specializare Inteligentă a Regiunii Nord – Est.

***

În altă ordine de idei, începând cu data de luni, 4 ianuarie 2021 toate impozitele, taxele, contribuţiile şi alte sume datorate bugetului local, inclusiv cele aferente anului 2021, se încasează în regim de program normal, respectiv de luni până vineri între orele 8.30 și 16.30, cu excepţia zilei de joi, când programul este între orele 8.30 și 18.30.