Activitatea ApaVital, pusa sub semnul intrebarii

Platim unul dintre cele mai mari tarife la apa din toata Moldova, iar investitiile in retelele de canalizare se fac insa tot sunt inregistrate pierderi de apa. Toate sunt platite din buzunarul fiecarui locuitor, motiv pentru care consilierii judeteni au tras un semnal de alarma cu privire modalitatea in care este administrata compania.

Probleme cu apă ar fi in comunele Tomesti si Miroslava, dar si in municipiul Iasi. Conform ApaVital, 40% din apa potabila tratata se pierde si asta ii pune la plata pe consumatori. Problema cu pierderile de apa persista de ani de zile

Mircea Manolache, consilier judetean PSD

„La aceasta ora, stim cu totii, ca in proportie de 80-90% este a Consiliului Judetean. Stim ca ApaVital nu face niciun fel de investitii, deci tot ARSACIS este cel care stabileste cadn cum si in ce forma. La momentul de fata, aceste investitii, extinderi de apa si canal din judet sunt facute haotic. Majoritatea comunelor si satelor, unde s-a dus apa din magistrala ApaVital, in momentul in care ai intrat in localitate se depune o vana de oprire si una de golire la capat.”.

Pe langa tariful foarte mare platit de catre consumatori lunar este de 16,38 lei pentru un metru cub de apa, exista probleme si cu reteaua de apa din anumite zone.

Mircea Manolache, consilier judetean PSD

„ In momentul in care sunt ramificari pe strazi nu au vana de oprire si golire. Aceste pierderi unde se duc? In buzunarul nostru. Ne mai intrebam de ce avem cea mai scumpa apa din oras? Managementul dumnealui avizat de dumneavoastra ar fi trebuit sa tragiun semnal de alarma”.

Pe de alta parte, administratia judeteana sustine ca investitii s-au facut in retelele de canalizare.

Costel Alexe, presedinte CJ Iasi

„Obiectivul acestei companii este, in ultima perioada, sa asigure necesarul de apa potabila in zonele vitregite. Astfel, din bugetul propriu al ApaVital, cele mai mari investitii au fost implementate in zona Harlau, la fel cum conducta de la Belcesti spre Cotnari sa asigure necesarul de apa in aceasta zona”.

Apa potabila continua sa fie o problema pe perioada verii cand ApaVital a decis rationalizarea ei pana la finalul lunii august in zeci de comune din judetul Iasi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *