Activistii ucraineni blocheaza camioanele rusesti la granita dintre Polonia si Belarus. Acestia cer UE incetarea comertului terestru cu Rusia

Pentru a doua zi consecutiv, activiștii ucraineni și polonezi au blocat circulația camioanelor rusești și bieloruse la granița Polonia-Belarus prin punctul de control Kukuryki-Kazlovičy, cerând încetarea de facto a comerțului terestru dintre UE și Rusia.

„În ultima zi, niciun camion cu destinația Rusia nu a trecut granița. Nimic nu se îndreaptă spre Rusia”, a anunțat Natalka Panchenko, activistă ucraineană, liderul Euromaidanului din Varșovia, relatează Ukrinform.

Ea face apel la ucrainenii din Polonia să vină la graniță pentru a inlocui activiștii care sunt acolo de mult timp. Activistul subliniază că acum este necesar să se blocheze orice comerț cu Rusia.

„O putem face, pentru că o facem pentru a treia oară și reușim. Avem nevoie doar de oameni grijulii. Dacă ieșim la drum și stăm în fața camioanelor, acestea nu se mișcă nicăieri”, a spus Panchenko.

După cum a remarcat activistul, ar trebui să existe mulți oameni la granița Polonia-Belarus până când UE va decide oficial să blocheze comerțul terestru cu Rusia.

Coloana de camioane din Rusia, Belarus și alte țări s-a întins pe zeci de kilometri, a anuntat un jurnalist ucrainean. Camioanele rusești vor dispărea în curând de la graniță după aprobarea de către UE a celei de-a cincea runde de sancțiuni împotriva Rusiei, a adăugat el.

Activiștii ucraineni blochează deja pentru a treia oară circulația camioanelor rusești și belaruse la granița dintre Polonia și Belarus. De asemenea, au blocat circulația camioanelor la granița dintre Polonia și Germania.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!