Vrancea | Actiune pe linie rutiera: pietoni, biciclisti, carutasi

Sharing is caring!

Astăzi, în intervalul orar  07.00 – 11.30, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea au desfășurat o acțiune pe linie de pietoni, pe raza municipiului.

Cu această ocazie, au fost constatate 51 de contravenții, 39 de pietoni fiind sancționați pentru traversare neregulamentară, iar 10 pentru alte abateri.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de 5755 de lei. Două permise de conducere au fost reținute pentru neacordare prioritate pietoni.

Acțiune pe linie de bicicliști și căruțași

Ieri, în intervalele orare 07.00 – 09.00 și 17.00 – 19.00, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea au organizat și desfășurat pe raza județului o acțiune pe linia depistării și sancționării bicicliștilor și căruțașilor care nu respectă regulile de circulație.

Prin această acțiune s-a urmărit disciplinarea celor două categorii de participanţi la trafic vizate, reducerea numărului de accidente rutiere în care acestea sunt implicate şi asigurarea unui climat de siguranţă rutieră pe drumurile vrâncene.

Cu această ocazie au fost constatate 70 de contravenții la O.U.G. 195/2002, 57 dintre acestea reprezentând abateri ale bicicliștilor, 2 ale căruțașilor, 1 – pietoni, 2 – alcool, 1 – viteză, 1 – lipsă ITP, 6 – alte abateri. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate a fost de 12.035 de lei.

De asemenea, au fost reținute 3 permise de conducere și retrase 2 certificate de înmatriculare.

Exemple semnificative:

Un bărbat, în vârstă de 51 de ani, din județul Brăila, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Mărtinești, având o alcoolemie de 0,20 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost sancționat contravențional, iar ca măsură complementară  i-a fost reținut permisul de conducere, în vederea suspendării.

Un bărbat, în vârstă de 56 de ani, din comuna Tătăranu, a fost depistat în timp ce se deplasa pe o bicicletă, pe str. Principală din localitatea Mărtinești, având o alcoolemie de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel în cauză a fost sancționat contravențional.

Un bărbat, în vârstă de 46 de ani, din comuna Tătăranu, a fost depistat în timp ce se deplasa pe o bicicletă, pe DN 23A, pe raza localității Tătăranu,  având o alcoolemie de 0,27 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, biciclistul nu purta echipament reflectorizant, iar bicicleta nu era echipată corespunzător. Bărbatul a fost sancționat contravențional.

shares