Vaslui | Pompierii vasluieni s-au chinuit 10 ore sa scoata dintr-o fantana trupul unui barbat

pompieri 1

Detașamentul de Pompieri Vaslui a intervenit cu două autospeciale, un ofițer și șapte subofițeri, în localitatea Butucărie, comuna Zăpodeni, pentru degajarea unei persoane de sex masculin căzute într-o fântână cu diametrul de aproximativ 40 cm.

Intervenția a fost una foarte dificilă, deoarece victima era căzută de mai multe zile în fântână. Dificultatea majoră a constat în faptul că, pe lângă diametrul foarte mic al puțului, acesta avea și o deviație de peste 70 cm la o adâncime de peste 13 metri.

În acțiune s-au implicat și autoritățile locale, primarul comunei închiriind un buldoexcavator de la o societate comercială. Cu ajutorul buldoexcavatorului a fost săpat un puț paralel, cu adâncimea de cinci metri, iar după ce malurile acestuia au fost asigurate, s-a trecut la executarea unui pasaj de trecere între cele două puțuri.

Prin orificiul săpat în fântână a putut fi degajată victima, un bărbat în vârstă de 43 ani, din localitate. Operațiunea de recuperare a durat mai bine de zece ore. Cercetările sunt efectuate de instituțiile statului abilitate în acest sens.