Acțiune inedită. Sirenele ambulanțelor au răsunat drept mulțumire!

Initiativa mai putin obisnuita a Federației Naționale Sindicale „Ambulanța” din România. Timp de un minut, în toate serviciile de ambulanță județene și Serviciul de Ambulanță București-Ilfov au sunat sirenele ambulanțelor drept multumire pentru…parlamentari. La Iasi, Serviciul Judetean de Ambulanta a pornit sirenele timp de un minut dupa ce a fost adoptata Legea privind statutul personalului din cadrul serviciilor civile care acorda asistenta medicala de urgenta si prim-ajutor calificat.

Pentru prima data in istoria ambulantei a fost organizata o actiune de multumire si recunostinta publica fata de gestul parlamentarilor din toate partidele politice din mandatul care au votat proiectul legaslativ privind „Statutul personalului profesionist operativ de interventie din serviciile de ambulanta judetene si Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov”.

Nicolai Pralea, vicepresedinte SAJ Iasi

Prin acest statut ni se recunoaste dreptul de a putea iesi mai devreme la pensie intrucat este un serviciu greu, de uzura, un serviciu in care esti implicat si fizic si psihic si supra solicitat si da aceasta posibilitatea personalului la cerere sa iasa la 57 de ani indeplinind conditii de sistem de contributii publice de minim 30 de ani si 20 de ani in sistemul de urgenta. Deci, presupune ca personalul care este apt si doreste sa ramana in continuare o va face printr-o solicitare si un aviz al medicului de medicina a muncii si poate sa stea in serviciu indeplinindu-si functiile si atributiile din fisa postului pana la 65 de ani.

Totodata, aceasta actiune organizata in serviciile de ambulanta a avut drept scop transmiterea multumilor anticipate presedintelui Romaniei care va promulga legea cu celeritate.

Laura Ilie, vicepresedinte Sindicat Ambulanta Iasi

Statutul este o recunoastere a importantei muncii depuse de personalul din sistemele de urgenta. El prevede si drepturi si obligatii, precum si micsorarea varstei de pensionare, care pe noi ne ajuta foarte mult, norma de hrana si multe altele. Personalul operativ este incantat si multumim pe aceasta cale tuturor deputatilor care ne-au sustinut si care ne-au fost alaturi, precum si celor care au sustinut acest proiect. Speram de asemenea ca si domnul presedinte al Romaniei sa ne aprecieze si sa promulge aceasta lege cu celeritate. Multumim anticipat!