Act terorist. Parlamentar britanic injunghiat de 17 ori

david amess

David Amess, un parlamentar britanic conservator a fost injunghiat de 17 ori intr-o biserica de un tanar de origine somaleza, la o intalnire cu alegatorii.

Potrivit The Guardian, tanarul de 25 ani era mentionat in schema Prevent, programul oficial pentru cei considerati expusi riscului de radicalizare. Parlamentarul nu a avut nicio sansa de supravietuire. „Cand au ajuns medicii la fata locului l-au gasit pe deputatul Sir David Amess care suferise mai multe rani. Ofiterii si paramedicii au muncit fparte mult sa-l salveze. In mod tragic a murit la fata locului”, a transmis Politia din Essex.

Atacul a provocat revolta si indignare in circumscriptia electorala din care facea parte David Amess, acesta fiind o figura cunoscuta si apropiata de alegatorii sai.

Uciderea deputatului a fost considerata un incident terorist. David Amess era căsătorit, avea cinci copii si a fost ales mai întâi în parlament pentru a reprezenta Basildon în 1983, apoi a participat la alegeri în Southend West în 1997.
Incidentul aduce aminte de înjunghierea unui alt parlamentar, Stephen Timms, în 2010 în biroul său de circumscripție, dar care a supraviețuit. Jo Cox, o fosta membra a Parlamentului a fost impuscata în 2016, cu câteva zile înainte de referendumul Brexit.