Achizițiile pe care le vor face românii cu voucherele din programul „Rabla pentru Electrocasnice”

rabla

Un număr de 73.358 de vouchere au fost aprobate în etapa a doua a Programului „Rabla pentru Electrocasnice” din acest an, iar lista cu solicitanţii avizaţi a fost publicată, luni, pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM).

Conform datelor oficiale, din totalul voucherelor aprobate în etapa secundă a programului guvernamental, 34.158 sunt pentru achiziţia de televizoare, 22.884 pentru cumpărarea de laptopuri şi 16.316 pentru tablete.

Până la momentul utilizării voucherului, beneficiarul are obligaţia de a încărca Cartea de Identitate sau Buletinul de Identitate, precum şi Declaraţia pe proprie răspundere pusă la dispoziţie de AFM, în aplicaţia informatică.

Reprezentanţii AFM precizează că după parcurgerea tuturor etapelor de selecţie a voucherelor, sumele aferente tichetelor generate şi neutilizate redevin disponibile, iar ulterior se poate relua întreaga procedură de selecţie pe etape, inclusiv etapa de înscriere în program/creare de cont.

Ultima etapă, cea de-a treia, va începe pe data de 18 iunie, la ora 10:00, şi vizează achiziţia de aparate de aer condiţionat, uscătoare de rufe şi aspiratoare.