Accidentul de la 2 Mai. Astăzi se judecă un nou termen în dosarul lui Vlad Pascu, la Judecătoria Mangalia

Un nou termen în dosarul Vlad Pascu, cel care a provocat accidentul rutier de la 2 Mai, în urma căruia doi tineri şi-au pierdut viaţa, este programat vineri, la Judecătoria Mangalia. La acest termen vor fi citate părţile şi martorul Gabriel Radu, propus de părţile civile.

În urmă cu o săptămână, judecătoarea Carmen Claudia Berevoescu a respins cererea de schimbare a încadrării juridice din ucidere din culpă în omor calificat, depusă de avocatul familiei lui Sebastian, tânărul mort în accidentul provocat de Vlad Pascu. 

Familiile victimelor au trecut prin alte momente grele. Înainte de a intra în sala de judecată, tatăl Robertei Dragomir a acuzat că „dosarul este făcut de procuratură”.

„Roberta este fata mea, pe care nu o mai am. Este un dosar făcut. Anterior producerii accidentului, prin nu știu ce magie, (Vlad Pascu) a fost oprit de poliție, în cursul zilei de vineri, chiar de șeful poliției Stoian, de la circulație, care i-a zis „nu ai acte, mergi mai departe, mergi cu grijă”. Undeva, cineva, a avut grijă de el. În această sală de judecată am auzit de la apărătorii lui și ipoteza că copiii noștri au  provocat accidentul pasiv. 

N-am vrut să cred, veneam în concediu și urma să ne întâlnim la Saturn. An de an mi-am închiriat apartament aici. Eu vreau în țară mea. M-a sunat soția, nu am vrut să cred. Apoi am primit de la pompele funebre un telefon. Să merg La Mangalia. Să îmi aduc copilul acasă. Am văzut-o în sac. Mi-au spus oamenii de acolo că dacă ne apucăm să o îmbrăcăm, ies oasele din ea. Nu vrei să o lăsăm așa și să punem hainele deasupra? Roberta era șefă de clasă. Toată lumea care avea o nelămurire o întrebare pe ea”, a declarat tatăl tinerei ucise de Vlad Pascu.

Noua judecătoare a intrat în acest dosar în urmă cu o lună după ce judecătoarea căreia îi fusese repartizat iniţial dosarul, Ancuţa Ioana Popoviciu a fost recuzată. Ea a cerut şi obţinut transferul la Judecătoria Constanţa.

Judecătoarea Ioana Ancuţa Popoviciu a fost acuzată de comportament nepotrivit de către familile victimelor şi de avocaţii acestora, de la primul termen de judecată şi până la ultimul în care a judecat. Magistratul a fost mutat la o altă instanţă. Secţia pentru judecători din cadrul CSM a aprobat acest transfer al magistratei Ancuţa Popoviciu de la Judecătoria Mangalia, la Judecătoria Constanţa începând cu data de 1 iunie. 

În urmă cu câteva săptămâni, Consiliul Superior al Magistraturii a decis că nu se impune suspendarea judecătoarei Ioana Ancuţa Popoviciu până la finalizarea procedurilor disciplinare, aşa cum solicitase Inspecţia Judiciară. Inspectorii judiciari au apreciat că exercitarea în continuare a funcţiei de către judecător ar putea afecta desfăşurarea cu imparţialitate a procedurilor disciplinare şi ar fi de natură să aducă atingere gravă prestigiului justiţiei.

De asemenea, avocaţii familiilor victimelor accidentului de la 2 Mai au cerut şi anterior recuzarea judecătoarei Ioana Ancuţa Popoviciu, iar cererea lor a fost respinsă. Totodată, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia au solicitat Curţii de Apel Constanţa strămutarea dosarului, dar şi această cerere a fost respinsă. De asemenea, judecătoarea formulase o cerere de abţinere, care fusese respinsă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *