Baltati, spaima soferilor

Numarul si gravitatea accidentelor rutiere din zona Baltati au bagat frica in soferii care traverseaza localitatea aflata pe drumul european.

accident baltati

Numarul si gravitatea accidentelor rutiere din zona Baltati au bagat frica in soferii care traverseaza localitatea aflata pe drumul european.

Ultimul accident grav a avut loc joi, 31 octombrie cand au fost implicate 3 autoturisme. Din fericire, nimeni nu a fost ranit grav.

Si totusi, lipsa infrastructurii, cresterea numarului de masini si conduita rutiera afisata de multi soferi le dau frisoane conducatorilor auto.

“Unde va grabiti oameni buni? Ajungeti poate mai devreme acasa cu 5 minute si pierdeti timpul pe Facebook, Instagram sau mailuri. Nu constientizati nici macar o clipa ca va expuneti atat pe voi cat si pe ceilalti unui risc inutil? Nu pot sa inteleg ce este in mintea lor”, scrie suparat un iesean pe o pagina de socializare.

Accident grav Baltati

Agresivitatea din trafic il ingrijoreaza pe un alt sofer, protagonistul unui incident neplacut in zona Baltati.

“Ies din Razboieni, conducand regulamentar in localitate. La mare distanta in spatele meu, un BMW venea usor pe banda de langa axul drumului. Eu accelerez dupa ce ies din sat, fara sa fortez, cred ca aveam in jur de 110 km/h. Nu stiu daca am parcurs un kilometru iar BMW-ul, in spatele meu imi face flashuri. Cred ca a venit cu 140-150 km/h. Refuz sa dau din fata, el imi facea presing agresiv din spate. A vrut sa intre pe contrasens dar veneau masini. In cele din urma claxoneaza si intentioneaza sa ma depaseasca pe interior. La volan, un pusti de 20 – 22 ani care ma depaseste facand gesturi obscene. De ce? Tot mai multi pustani fara minte circula de parca strada ar fi doar a lor. Sunt agresivi, in speciali cei cu masini puternice. Ca si parinte, de ce sa dai pe mana unui neispravit un bolid de zeci de mii de euro, care atinge suta de kilometri in cateva secunde”, povesteste mahnit un alt iesean.

In ultima perioada, numai putin de 6 persoane au murit in zona Baltati iar altele au suferit rani grave.

  • Accidente rutiere grave, autoritati depasite de situatie

Raspunsul autoritatilor in fata valului mare de accidente tradeaza neputinta acestora de a rezolva problema. Soferii cer implicarea directa a Politiei Rutiere, care trebuie sa se implice mai mult in zona pentru a preveni derapajele vitezomanilor.

“O soluție aplicabilă imediat a fost identificată cu privire la curba de la Bălțați, unde vor fi instalate benzi rezonatoare, axul va fi dublat, iar presemnalizarea curbei va fi suplimentată. Deși curba respectivă este și acum semnalizată conform prevederilor legale, s-a constatat că au loc numeroase accidente în care sunt implicați șoferi care nu cunosc zona și care sunt înșelați de caracteristicile traseului”, sustine prefectul Marian Serbescu.