Accident sau suicid? Un copil premiant, dintr-o familie foarte cunoscută, a căzut de la etajul 5

Stefan Maximovici_bloc1

O adevărată tragedie a lovit o cunoscută familie din Iaşi. Fiul unui conferenţiar al Universităţii de Arte şi nepotul unui notar respetiv fost procuror a murit ieri, la prânz, după ce a căzut în condiţii neclare de la etajul V. Evenimentul nefericit a avut loc pe bulevardul Anastasie Panu, acolo unde Ştefan Maximovici (19 ani) locuia alături de mama sa. În jurul orei 12.30, un cetăţean din zonă a sunat la 112 şi a anunţat nenorocirea. Băiatul căzuse de la balconul unui apar­tament de la etajul V, şansele ca medicii ce aveau să ajungă la faţa locului să îl mai salveze fiind nule.

„Am auzit deodată un zgomot foarte mare, când m-am uitat era un băiat. M-am speriat foarte tare, eram şocată. Respira, dădea din cap, inconştient. Îl vedeam foarte des cu căţelul afară. Părea un băiat foarte liniştit. E un şoc, eu încă îl mai am în minte“, a declarat femeia care a sunat la 112. La faţa locului a ajuns în scurt timp un echipaj SMURD. „Pacientul era în stop cardio-respirator, s-au început manevrele de resuscitare. Avea leziuni multiple, fracturi multiple. S-au continuat eforturile şi la spital, dar, din păcate, nu a răspuns“, a precizat Diana Cimpoeşu, şefa SMURD Iaşi.

Poliţiştii ajunşi la faţa locului au aflat că băiatul locuia doar cu mama sa. În primă fază, informaţiile au fost obţinute de la vecini deoarece, când a aflat vestea tragică, mama băiatului a intrat în stare de şoc. Fe­meia nu se afla acasă atunci când a avut loc nefericitul incident.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi nu aveau conturată o idee certă cu privire la ce s-a întâmplat cu Ştefan. Atât varianta unui accident, cât şi cea a unei sinucideri erau luate în calcul, cazul fiind încadrat în categoria de moarte suspectă. Cert este că, în apartament, anchetatorii nu au găsit un bilet care ar fi putut justifica o eventuală sinucidere. „S-a deschis un dosar penal. Cercetările continuă pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat“, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

Ştefan Maximovici era fiului unui cadru didactic de la Universitatea de Arte, pictorul Bogdan Maximovici, care a divorţat recent de soţia sa, mama lui Ştefan, căsătorindu-se în august a.c. cu o fostă studentă, aceasta fiind şi explicaţia faptului că fiul locuia acum doar cu mama sa. Bogdan Maximovici, tatăl lui Ştefan, era la rândul său fiul unei cunoscute familii în Justiţia ieşeană: notăriţa Doina Maximovici şi fostul procuror de Curte de Apel Doru Maximovici. Potrivit vecinilor, părinţii băiatului erau divorţaţi de ceva timp, aceeaşi vecini caracterizându-l pe adolescent ca fiind „introvertit“. Ştefan a fost olimpic în perioada în care a urmat cursurile Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri“, fiind un pa­sionat de matematică. Anul acesta, băiatul a fost admis cu brio examenul de bacalaureat, obţinând nota 9,56.

La Matematică şi Informatică, materiile sale preferate, a obţinut 10. Acum câteva săptămâni, băiatul a fost admis cu media 8,58 la Facultatea de Informatică a Universităţii „Al.I. Cuza“ din Iaşi. Moştenind se pare şi talentul tatălui, Ştefan era pasionat şi de pictură, fiind chiar premiat la unele concursuri şcolare de profil.

Sursa: Ziarul de Iasi