Video | Accident in Letcani intre 2 autocamioane si un microbuz cu pasageri

accident letcani

Un accident rutier s-a produs în localitatea Lețcani, între 2 autocamioane, în urma căruia a fost acroșat un microbuz. In microbuz se aflau 14 persoane care s-au evacuat.

La locul evenimentului rutier acționează o autospecială de intervenție cu modul de descarcerare, un echipaj de terapie intensiva mobila, un echipaj de prim ajutor și un echipaj tip B de la SAJ Iași. Nu sunt anunțate persoane încarcerate.

Accidentul s-a produs dupa ce soferul unui autocamion a incercat sa evite o masina iesita de pe o strada laturalnica. Atunci a tras de volan si a lovit celalalt TIR si microbuzul de pasageri.

În urma evenimentului rutier au fost transportate la spital 2 victime, șoferul unui camion și o victimă din microbuz.

„La accidentul rutier au intervenit mai multe echipaje de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean şi SMURD Iaşi. Doi din pacienţi au avut nevoie de transferul la UPU de la Spitalul Sf. Spiridon Iaşi. Este vorba despre şoferul TIR-ului, de 62 ani, cu un traumatism cranio cerebral, fără pierderea stării de conştientă, dar cu multiple plăgi contuze la nivelul capului, un traumatism de membru superior şi traumatism de bazin. Este în evaluare, i se vor face investigaţii CT. Este stabil hemodinamic şi se va decide dacă va fi internat la clinica de ortopedie în următoarea perioadă. Al doilea pacient, în vârstă de 50 de ani, pasager în microbuz. Este conştient, nu şi-a pierdut starea de conştientă nici în momentul impactului dintre microbuz şi TIR. Este un pacient cu contuzie toraco-abdominala. Este stabil hemodinamic, va fi evaluat şi speram să nu aibă nevoie de intervenţii chirurgicale sau internare”, a transmis prof. dr. Diana Cimpoeșu, şefa UPU SMURD Iaşi.

Politistii au deschis un dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa.