Accident grav soldat cu 45 de morți, în Bulgaria. Un autocar a luat foc

foto: aljazeera

Un grav accident rutier a avut loc în seara de 22 spre 23 noimebrie în Bulgaria. Un autocar a luat foc, iar 45 de persoane, printre care 5 copii, și-au pierdut viața.

Evenimentul s-a petrecut la ora 02:00 (00:00 GMT), pe autostrada Struma din apropierea localităţii Bosnek, la 40 km sud de Sofia, a precizat comisarul Nikolai Nikolov, responsabil al Serviciului de luptă împotriva dezastrelor, la televiziunea publică BNT.

Autocarul a izbit o barieră de protecţie de pe drum. În autoturism se aflau 52 de pagaeri, din care 12 minori, aceștia venea din Istanbul și de ducea spre Skopje.

Din primele infronații, cei doi șoferi erau din Macedonia de Nord, unde era înmatriculat autocarul, iar pasagerii erau toți albanezi.

Șeful poliției bulgare, Stanimir Stanev, a explicat că au fost salavați 7 pasageri, doouă femei și 5 bărbați, și transportați la spital, iar conducătorul a murit imediat după accident.

„Supravieţuitorii sunt traumatizaţi, şi-au pierdut apropiaţii, copiii. Au sărit pe geamuri”, a relatat Maya Arghirova, şefa Centrului pentru mari arşi unde au fost duşi supravieţuitorii.

„Este o tragedie. Echipe se vor deplasa la faţa locului pentru a participa la operaţiuni”, a transmis premierul Macedoniei de Nord, Zoran Zaev, pentru mass-media bulgare.

Ministrul de interne interimar Boiko Raşkov a declarat jurnaliştilor că trei autocare se deplasau împreună şi că cel care a suferit accidentul era ultimul din convoi. Este posibil ca pasagerii să se fi mutat dintr-un autocar în altul, a afirmat el, care a adăugat că este posibil ca frecarea dintre autocar şi bariera de protecţie să fi provocat incendiul, relatează BTA.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!