Accident grav la Șișcani. Doi copii au fost răniți, după ce un stâlp a căzut peste ei. Se intervine cu un elicopter SMURD

WhatsApp Image 2022-03-19 at 10.29.51

UPDATE:

„Am fost apelați din județul Vaslui pentru doi copii surprinși într-un accident rutier. Primul a fost preluat de către elicopterul SMURD Iași, 12 ani, cu traumatism de gambă stângă, o fractură complexă, strivită și ischemie de membru inferior. De asemenea, o plagă la nivelul frunții, copil stabil hemodinamic, dar cu risc funcțional din cauza leziunii de la nvelul gambei. A fost transferat în Iași și internat în Spitalul de Pediatrie „Sf. Maria” Iași. Se efectuează acum al doilea zbor pentru preluarea fratelui, de aceiași vârstă din câte știu, de asemenea cu leziune post-traumatică, stabil, îl vom aduce și pe el în același spital pentru intervenție de specialitate” , a declarat dr. Diana Cimpoeșu, medic șef UPU SMURD.

Potrivit primelor informații, în urma investigațiilor făcute la unitatea medicală de unde vor fi aduși pacienții, unul dintre copii riscă să-și piardă un picior.

Șoferul a condus astăzi 53 de minute, 48 de kilometri. Nu se știe ce viteză avea când a ajuns în curba unde s-a petrecut accidentul.

ȘTIRE INIȚIALĂ:

În urmă cu puțin timp a avut loc un accident rutier la Șișcani, comuna Hoceni, din județul Vaslui. Doi frați gemeni de 12 ani au fost răniți, în timp ce se jucau în curtea locuinței, după ce un camion a lovit un stâlp care a căzut peste ei. De asemenea, și șoferul de 29 de ani a fost rănit.

Unul dintre minori are fractură deschisă la gamba stângă și va fi preluat cu elicopterul SMURD, iar celălalt a suferit mai multe contuzii, fiind preluat de un Echipaj de Prim-Ajutor Huşi şi transportat la Spitalul Municipal „Dimitrie Castroian”. Conducătorul are o fractură închisă la nivelul unui braţ şi un traumatism cranio-facial minor prin agresiune, el afirmând că a fost agresat de un martor când a ieşit din maşină. A fost preluat de o ambulanţă şi va fi transportat la Spitalul din Huşi.

Poliţiştii efectuează cercetări pentru a stabili împrejurările în care s-a produs accidentul, în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.