Accesul în biblioteca UMF, doar cu vaccin sau test PCR negativ

umf

Începând cu data de 03.06.2021, accesul în Biblioteca Universitară se va face în baza Permisului de cititor și a prezentării unuia din următoarele documente:

– Certificatul de vaccinare anti-COVID, inclusiv cu prima doză

– Test RT-PCR negativ, nu mai vechi de 72 de ore,

– Rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore

– Adeverință din care să rezulte că se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi, ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

Purtarea măștilor și respectarea celorlalte măsuri de protecție sunt obligatorii pe toată perioada petrecută în bibliotecă.

Măsuri de protecție:

– O dată la 2 ore, sălile de lectură vor fi eliberate pentru o perioadă de 15 minute, pentru efectuarea aerisirii și a dezinfectării meselor.

– Studenții vor respecta numărul maxim de persoane / sală de lectură, afișat pe ușa fiecărei săli.

– În bibliotecă nu este permis consumul de alimente sau băuturi, cu excepția apei îmbuteliate (minerale sau plate).

– În sălile de lectură 1-2 NU este permisă intrarea cu materiale proprii de studiu. Vor fi utilizate DOAR cursurile, tratatele, dicționarele, etc., existente în aceste săli, cu posibilitatea suplimentării materialului de documentare din depozitele bibliotecii (la cerere).

– Publicațiile din sălile de lectură 1-2 nu se împrumută acasă sau în alte săli de lectură.

– Pentru a nu bloca locurile din sălile de lectură, bunurile personale lăsate nesupravegheate mai mult de 30 minute pe: mese, dulapuri, polițele pentru bagaje, etc. – vor fi îndepărtate de personalul bibliotecii, la sesizarea studenților.

Încălcarea acestor reguli se sancționează cu interdicția de intrare în bibliotecă pentru o perioadă de 7 zile, începând cu ziua respectivă. Biblioteca nu-și asumă responsabilitatea pentru bunurile lăsate nesupravegheate.