Academia Oamenilor de Știință

Sharing is caring!

Sambata, Academia Oamenilor de Stiinta, filiala Iasi a mai cooptat un membru, in persoana matematicianului Constantin Fetecau. Acesta a intrat in randul Academiei in urma cu 7 ani, dar, de abia acum si-a prezentat comunicarea de intrare in academie.

Academia Oamenilor de Știință din România a fost înființată ca for național de consacrare științifică. Conform legii, instituția este continuatorul și unicul legatar al Academiei de Științe din România (1935-1948) și al Asociației Oamenilor de Știință din România, înființată în 1956. Filiala ieseana, condusa de Anghel Stanciu a avut pana acum 16 membri.

“Astazi avem iar o sedinta extraordinara a Academiei oamenilor de stiinta, o Academie administrata prin lege in 2007 formator principal de credite. Si multumim guvernului ca a aprobat bugetul pentru anul viitor. Si in cadrul sedintei extraordinare de astazi in care avem membrii academiei si invitati, avem onoarea sa il primim in academia filiala Iasi pe prof. Fetecau, un matematician de renume chiar cu conducerile doctorat in strainatate care face cinste academiei noastre care si-a ales  o tema inedita….. Matematicieni, mandria Iasului.” a declarat Anghel Stanciu – presedinte AOSR filiala Iasi.

Membru al unor societati stiintifice, cu renumite premii si recunoastere internationala avand o activitate profesionala si didactica ampla, a ales ca tema in cadrul Academiei: “ Matematicieni, mandria Iasului.”

“Academia noastra se bucura de un mare prestigiu nu doar in tara cat si afara, ma refer la vizibilitatea stiintifica, este vorba de lucrari publicate in exterior, de citarile care sunt mai importante, ca asa poti sa publici sis a nu ajute nimanui. Acum intalnirea de astazi prezinta fiecare membru  o comunicare de intrare in academie mai degraba sau mai tarziu. Eu am fost mai mult timp plecat in Pakistan, am avut doctoranzi acolo si s-a amanat ca sunt membru plin deci intrarea in Academie a fost acum 7 ani si eu prezint acum.” a declarat Fetecau Constantin  membru titular AOSR. 

Planurile Academiei pentru anul acesta se bazeaza pe organizarea de conferinte nationale si internationale cu lucrari publicate in exterior si in jurnale.

 

shares