A XI-a ediție a Caravanei Profilaxiei

Sharing is caring!

Asociația Societatea Română de Reabilitare Orală (ASRRO), în parteneriat cu Colegiul Medicilor Stomatologi Iași și în colaborare cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” – Facultatea de Medicină Dentară, Societatea Studenților Stomatologi din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”, Consiliul Județean Iași și Primăria Municipiului Iași organizează în perioada 3 – 7 iunie, sub coordonarea prof. univ. dr. Norina Forna, a XI-a ediție a Caravanei Profilaxiei, cu tema „Realitate / Necesitate în Rural și Urban”.

Evenimentul este unul important în peisajul comunității urbane și rurale și de tradiție în acest teritoriu, realizând evaluarea gradului de sanogenitate orală în deplină conexiune cu starea generală a pacientului. De la prima ediție și până în prezent peste 40.000 de persoane din Iași, dar și din localități din mediul rural au beneficiat de serviciile oferite cu ocazia Caravanei Profilaxiei: consultații gratuite, informare, promovare și distribuire gratuită a peste 200.000 de produse de profilaxie.

Anul acesta evenimentul se derulează în perioada 3 – 7 iunie, în data de 7 iunie, între orele 9.00 și 17.00, pentru populația Municipiului Iași, în următoarele puncte special amenajate: Tătărași – Esplanada Oancea, Alexandru cel Bun – Piața Voievozilor, Esplanada Teatrului Luceafărul și Parcul Podu Roș.

Colaborarea cu firmele de specialitate care susțin în mod notabil Caravana Profilaxiei prin produse de igienă orală de ultimă oră, conduce la un real succes al manifestării, cu beneficii semnificative pentru populația orașului și a județului Iași.

Conferința de presă din data de 7 iunie, organizată la sediul Primăriei Municipiului Iași, începând cu ora 11.00, îi are ca invitați pe primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica, reprezentanți ai firmelor de profilaxie orală (Blend-a-Med, GSK), medici stomatologi școlari și din cabinetele campusurilor universitare, medici care asigură tratamentele de specialitate în spitalele ieșene și Penitenciar și reprezentanți ai mediului economic local.

„Cele mai multe afecțiuni orale pot fi prevenite prin reducerea nivelului de expunere la factorii majori de risc și promovarea unui stil de viață sănătos. Factorii socio-comportamentali și de mediu au un rol semnificativ în apariția bolilor cavității orale, astfel încât programele de promovare a sănătății generale și oro-maxilo-faciale trebuie orientate spre monitorizarea și ameliorarea acestora, în același timp menținând o stare de igienă orală corespunzătoare prin conștientizarea populației”, potrivit Raportului național de sănătate orală la copii și tineri,

shares