A vrut să intre în țară cu haşişul în pantofi

foto_drog_in_pantof

Un tânăr din Republica Moldova a fost prins de polițiștii de frontieră în timp ce încerca să intre în țară, după ce consumase droguri și care avea ascuns, în interiorul pantofului, un plic cu hașiș.

Politiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni, împreună inspectorii vamali, au depistat, la controlul de frontieră, un tânăr din R.Moldova care consumase droguri si care avea ascuns, în interiorul pantofului, un plic de plastic cu 5 grame de haşiş.

Tânărul de 29 de ani avea un comportament ciudat, fapt care i-a făcut pe polițiști să efectueze un control amănunțit asupra acestuia.

În urma controlului, autorităţile de frontieră au descoperit, în interiorul pantofului tip sport de la piciorul drept, sub unul din branţuri, un plic din material de plastic transparent care conţinea 5 grame de substanţă solidă, de culoare maronie.

Tânărul a declarat că substanţa din plic reprezintă haşiş şi a cumpărat-o pentru consum propriu din Franţa, în schimbul sumei de 10 euro, el fiind consumator de droguri de aproximativ 8 ani.

Persoana a fost audiată de către procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Iaşi, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de cumpărarea, transportarea sau deţinerea de droguri de risc pentru consum propriu fără drept.

Totodată, substanța descoperită a fost ridicată, ambalată, sigilată și predată spre expertizare procurorilor din cadrul aceleiaşi structuri.

Cercetările în cauză sunt continuate de procurorii D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Iaşi, la finalizare urmând sa fie luate măsurile legale ce se impun.