A VIII-a Ediție a Concursului National „Știu și aplic” la Colegiul Tehnic „Gherghe Asachi” Iași

În perioada 13 -15 mai, 262 de elevi din țară sunt prezenți la Iași pentru a arăta juriului că noțiunile despre securitatea și sănătatea în muncă se deprind încă de pe băncile școlii.

 Evenimentul, organizat în cadrul unui parteneriat solid între Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Iași, Inspectoratul Școlar Județean Iași și Inspectoratul Teritorial de Muncă Iași, include 5 secțiuni – Învățământ profesional, Tehnologic Ciclu Inferior, Tehnologic Ciclu Superior, Teoretic Ciclu Inferior, Teoretic Ciclu Superior, la care participă elevi din 36 de județe.

Proba teoretică individuală s-a desfășurat contracronometru, pe o platformă online creată special pentru acest concurs (stiusiaplic.ro), elevii identificând răspunsurile corecte la întrebari ce vizau legislația muncii, mai exact a securității și sănătății în muncă.

Proba practică a constat în gestionarea unei fișe ce reprezenta imaginea unui loc de muncă pentru care trebuiau identificate riscurile de accidentare și îmbolnăvire profesională, precum și alegerea echipamentului individual de protecție corespunzător riscurilor identificate.

Prin specificul său, concursul atrage an de an zeci de participanți din țară, fiind unul din evenimentele ce îi pune pe elevi în situații profesionale concrete, ce pot fi întâlnite în practica, în viața de zi cu zi.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!