A venit și verdictul în instanță privind sigla Rapidului! » Decizie răsturnată la Curtea de Apel: „Nu credeam că avem cum să pierdem”

stema-rapid

AFC Rapid, societatea condusă de Horia Manoliu, a înregistrat în ultimele 24 de ore două înfrângeri grele în fața celor de la FC Rapid 1923, clubul condus de Dan Șucu și Victor Angelescu. După ce Curtea de Apel s-a pronunțat favorabil echipei din Liga 1 în litigiul privind mărcile „Rapid”, azi a venit verdictul în cazul siglei clubului cu vulturul.

Formația din Liga 1 a câștigat la Curtea de Apel procesul privind utilizarea mărcii notorie, cu vulturul. Decizia mai poate fi atacată în termen de 30 de zile la Înalte Curte de Casație și Justiție. Inițial, prima instanță, Tribunalul București, le dăduse de cauză celor de la AFC Rapid, în 2020, dar FC Rapid 1923, echipa din Liga 1, a făcut apel.

„FC Rapid 1923 a primit o decizie favorabilă și în cel de-al doilea dosar, cel legat de folosirea exclusivă a siglei actuale”, a anunțat astăzi clubul de pe locul 4 în Superliga, pe contul de Facebook. Reacția lui Victor Angelescu: „Intrăm în normalitate”

Victor Angelescu, unul dintre finanțatorii echipei, a vorbit azi despre deciziile date.

„Ne bucurăm. Intrăm în normalitate. Dar e ceva la ce ne așteptam. Am spus-o de mai multe ori că nu ar fi trebuit să seSunt anumiți oameni care încearcă să profite de pe urma succesului. Dar noi trebuie să ne facem treaba. Cu aceste procese am cheltuit câteva zeci de mii de euro, pentru ce înseamnă taxe și avocați. Eu nu credeam că avem cum să pierdem. Noi am plătit o sumă foarte mare pentru marcă, la licitație”, a spus Angelescu la ProArena.

Conducerea Rapidului transmite astfel un mesaj clar către toți șantajiștii care mai până acum ceva timp cereau sume mici pentru a evita potențiale conflicte inventate și care după succesele Rapidului din ultimul timp au ajuns să ceară milioane de euro și procente în club fără a avea nici dreptul și nici măcar posibilitatea materială de a ajuta cu adevărat Rapidul (ținând cont că administrează firme de bloc). 

Din păcate nu este un caz singular. Sunt și alți șantajiști care încearcă să profite de acest succes și de faptul că Rapidului îi merge bine, diverși care inventează că au făcut lucruri și că au adus jucători pe care, de fapt, nici nu îi cunoșteau prea bine. 

Aceștia mint și încearcă să inducă în eroare opinia publică prin declarații false ascunzându-se în spatele „măștii” de rapidist, ei de fapt nu încearcă decât să profite de pe urma acestui club atât de iubit și apreciat.

Mesajul conducerii pentru toți acești parveniți a fost și va fi unul foarte simplu: șantajele nu funcționează, suntem aici să ne facem treaba și împreună cu cei mai frumoși fani să protejăm cel mai iubit club din țară 

- Victor Angelescu pentru pagina de Facebook a Rapidului pună această problemă. Ca să fie mai clar, instanța a decis în favoarea noastră.