A urmărit mașina de poliție, nemulțumit că a fost amendat pe E85. Șoferul consumase substanțe psihoactive

La data de 28 aprilie a.c., în jurul orei 17.30, polițiștii Serviciului Rutier, în timp ce efectuau supravehgherea traficului rutier pe DN 2-E 85, au oprit pe raza localităţii Gheorghe Doja, un autoturism condus de un bărbat de 36 de ani care rula cu 89 km/ h în localitate pe direcţia Bacău-Adjud. Acesta a fost sancţionat contravenţional.

Ulterior, conducătorul auto s-a întors către Bacău şi  a urmărit autospeciala de poliţie care îl detectase conducând cu viteză peste limita legală. La un moment dat, pe raza localităţii Cleja, s-a apropiat de autospeciala de politie şi a devenit agitat, manifestându-şi nemulţumirea pentru faptul că a fost sancţionat contravenţional.

Întrucât din comportament existau suspiciuni că bărbatul ar fi consumat substanțe stupefiante, acesta a fost testat de polițiști cu aparatul DrugTest, rezultatul indicând o valoare pozitivă.

Conducătorul auto a fost condus la spital pentru recoltare de mostre biologice.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.