A strabatut intreaga tara pentru a se opera la Iasi

neurochirgie

O noua operatie efectuata la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi a salvat viata unui barbat din Timisoara. Acesta a strabatut intreaga tara pentru a se opera in capitala Moldovei, pentru ca risca sa ramana paralizat la pat toata viata.

Echipa medicală condusă de managerul Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi, dr Lucian Eva, a efectuat o intervenţie chirurgicală în timpul căreia a fost extirpată o tumoră de mari dimensiuni localizată la nivelul creierului. Acesta era localizata într-o zonă a creierului extrem de sensibilă, numită aria premotorie.

Lucian Eva, manager Spital Neurochirurgie Iași: „Pacientul de 71 de ani s-a adresat clinicii noastre fiind un pacient programat să spun așa. Domnia sa a căutat și alte clinici din România și din străinătate, dar a optat pentru clinica noastră. Practic în momentul prezentării era diagnosticat cu o tumoră cerebrală care generic se numește meningiom, șocașizată într-o zonă a creierului funcțională numită arie premotorie, practic zona din creier care corespunde de coordonarea mișcărilor jumătății de corp pe partea opusă, tumora fiind situată pe partea dreaptă, pe partea stângă pardon, fiind tumora, el era paralizat pe partea dreaptă”.

Timişoreanul a decis să fie operat la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi după ce a aflat de la televizor că medicii au efectuat cu succes o operaţie la fel de complicată.

Constantin Comora, pacient: „Eu sunt din Timișoara și am ales acest spital după ce am auzit la televizor de o femeie care a făcut o operație, iar după o tumoră mare și-a revenit și a început să vadă. Am studiat mai mult despre Spitalul de Neurochirurgie din Iași, dar și despre medicii care sunt aici în Iași. Am aflat de echipa domnului doctor Lucian EVA. Are o echipă performantă, oameni capabili și are aparatură foarte, foarte modernă, una dintre cele mai moderne din România. M-am hotărât să vin în acest spital și să mă operez. Am primit încredere și spun tuturor oamenilor care au probleme neurochirurgicale să vină la Iași, că Iașul este un loc unde se vindecă, iar medicii nu numai că sunt capabili să facă orice, ci au grijă și de estetica omului și de viața personală a oricărui pacient. Îl laud, îi spun multe mulțumiri și succes pentru toată echipa lui și spitalul pe care-l conduce. Am spus că mai bine este în România cu oamenii tăi care te ajută. Sunt bucuros că o să merg acasă și merg în stare foarte bună.”

La Spitalul de Neurochirurgie din Iași se operează anual aproximativ 150 de pacienţi de acest gen, cu rezultate foarte bune. Aproape săptămânal sunt internați pacienţi cu astfel de tumori, din toată ţara. Astazi, s-a internat un pacient din Craiova tot cu o leziune tumorală şi va fi supus unei intervenţii chirurgicale de mare fineţe.