A scazut numarul pacientilor suspecti si pozitivi cu Covid care s-au prezentat la UPU Sf. Spiridon

upu iasi

Pentru prima oara dupa 3 luni de zile, numărul de pacienți suspecți și pozitivi din UPU a coborât sub 10. Momentan sunt 8 pacienți pe circuitul suspecți Covid.

Cazurile care au ajuns la UPU in ultima săptămâna au fost cazuri grave, forme medii și severe, la pacienți peste 65 ani.

„Recomandam celor care au suspiciunea ca sunt infectați sa solicite testarea la domiciliu, sa anunțe medicul de familie sau sa vina la spital chiar dacă sunt zile de sărbătoare. Dacă situația se agravează pentru fiecare pacient riscul creste. Fiecare pacient și familie trebuie sa înțeleagă ca necesitatea de ventilație mecanica non invazivă sau după intubatie sunt soluții terapeutice impuse de starea pacienților, de saturația in oxigen, de gazele arteriale”, a spus Diana Cimpoesu, coordonator UPU SMURD Iasi.

Medicii cauta soluții de transfer in ATI-urile din spitalele Covid. „Și dacă urmărim cazurile chiar intubate, vom aflam ca unii pacienți au avut o evoluție favorabilă in ATI și au fost externați in stare buna după tratament chiar dacă au fost foarte gravi la prezentarea in UPU”, a precizat Diana Cimpoesu.