A scăzut încrederea în medici

Coronavirus field hospital in Madrid

31 March 2020, Spain, Madrid: Medics in full protective gear attend a coronavirus patient at a temporary hospital set up at IFEMA event venue. Photo: Ricardo Rubio/Europa Press/dpa

Cadrele medicale nu se mai bucura de aceeasi incredere in ultima perioada. Oamenii s-au saturat de masurile de restrictie, indicatiile autoritatilor si nu mai pun mare pret pe semnale de alarma trase de specialisti. Multi romani considera ca viata trebuie sa mearga mai departe si s-au obisnuit cu ideea ca trebuie sa traiasca impreuna cu un virus nemilos. Din aceasta cauza si pe retelele de socializare tot mai multe personae nu mai cred in gravitatea coronavirusului si asteapta alte masuri de la autoritati in afara recomandarii de a purta masca si a se spala pe maini.

prof.univ.dr. Carmen Dorobat – manager Spitalul de Boli Innfectioase Iasi

Apar persoane care pun sub semnul intrebarii sfaturile noastre. Spun ca poate sunt partinitoare, poate au un alt substrat. Daca sunt persoane care cred asa ceva de ce nu au o intalnire directa cu noi sis a vedem cum punem pe masa opiniile fiecaruia.

Imi spun cei care stau pe canalele media, ca parca nu este tocmai in regula ca tot le spui sa poarte masti si sa respecte distant ca s-au plictisit oamenii. Acum imi pun intrebarea, oare chiar trebuie sa se simta plictisiti cand este vorba de sfatul unui doctor? Aceeasi doctori eram si cand dadeam regim correct de hepatite sic and vorbeam despre preventia infectiei cu HIV, sau cand vindecam o meningita.