A „plouat” cu amenzi în Ciurea si Miroslava

fenomen_furturi_masini_extinde_ong_politie

Ieri, poliţiştii Postului de Poliţie Ciurea au acţionat pe raza de competenţă pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi pentru prevenirea abaterilor la regimul circulaţiei rutiere.

Au fost legitimate 97 de persoane şi controlate 74 de autovehicule.

Poliţiştii au aplicat 28 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 14 la regimul rutier, 8 pe linie de ordine publică, iar restul pentru alte abateri, în valoare de 18.600 lei.

 Au fost retrase 3 certificate de înmatriculare şi 3 seturi de plăcuţe de înmatriculare şi reţinut un permis de conducere.

Spre exemplu, a fost depistat un bărbat care conducea un auto fiind sub influenţa alcoolului. Acesta a fost testat alcoolscopic rezultând o valoare de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză se efectuează cercetări pentru conducerea unui auto sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

De asemenea, s-a constatat că autoturismul are inspecţia tehnică periodică expirată şi nu deţine poliţă de răspundere civilă auto obligatorie. Persoana a fost sancţionată conform OUG nr. 195/2002 şi Legii nr. 132/2017 cu amendă în cuantum de 4.060 lei, respectiv 2.000 lei, fiind luată măsura complementară a reţinerii certificatului de înmatriculare şi a plăcuţelor cu numerele de înamtriculare.

Tot ieri, polițiștii Secției nr. 4 Miroslava au legitimat 37 de persoane, 26 de vehicule controlate şi au aplicat 24 de sancţiuni contravenţionale dintre care, 10 pe linie de ordine publică, 5 pe linie rutieră, iar restul pentru alte abateri, în valoare totală de 22.030 lei.

Spre exemplu, un bărbat de 32 ani a fost sancţionat cu amendă de 725 lei, iar ca măsură complementară i-a fost reţinut permisul de conducere întrucât nu s-a conformat semnalului regulamentar de oprire.