A nins viscolit în jumătatea nordică a Moldovei, cu depuneri de zăpadă pe carosabil îndeosebi în zona montană

photo_2022-01-23_12-29-07

Echipele Direcției Regionale Drumuri și Poduri Iași au intervenit pe tot parcursul nopții cu lamă și material antiderapant, astfel încât la momentul de față carosabilul se prezintă în cea mai mare parte umed, cu sectoare de zăpadă frământată în strat de max. 1-2 cm (județele Suceava și Botoșani).

În timpul acțiunilor de deszăpezire, a avut loc și un incident rutier, în aria de administrare a Secției Drumuri Naționale Suceava. Din cauza unei defecțiuni tehnice, un incendiu a cuprins cabina unei autobasculante de deszăpezire aparținând prestatorului aflat sub contract. Incidentul s-a produs în jurul orei 03:15 pe DN 2, Dănila, fără a rezulta victime omenești și fără a perturba grav activitatea de deszăpezire.

Momentan, se circulă în bune condiții pe toată rețeaua rutieră din administrarea Secției Drumuri Naționale Suceava, carosabilul fiind în cea mai mare parte „la negru”, cu unele sectoare de zăpadă frământată sau viscolită.

În continuare, până în dimineața zilei de mâine, 24 ianuarie, județele Suceava, Neamț, Bacău și Vrancea se află sub atenționare Cod galben de ninsori însemnate cantitativ și viscol.