A murit si a treia fetita intoxicata cu tomoxan

lumanari

A murit si cea de-a treia fetita din comuna brasoveana Ungra, intoxicata cu tomoxan, un antiparazitar pentru ovine. Micuta era internata de sambata la Spitalul din Targu Mures insa nu a supravietuit. Surorile ei, de 7 respectiv 9 au decedat chiar in ziua in care mama lor le-a spalat pe cap cu substanta toxica pentru a scapa de paduchi.

“Mama celor trei minore le-a spălat cu substanţa tomoxan pe cap crezând că îndepărtează păduchii. Fetele aveau păduchi pe cap şi tomoxan este o substanţă destul de toxică şi s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Nu ştiu cine a învăţat-o şi a îndrumat-o să facă chestiile astea. Ne pare foarte rău. Toată comuna este în stare de şoc. Foarte trist. Tomaxan este substanţa şi ştiu că se se spală oile, pentru deparazitarea externă a ovinelor. Este o substanţă foarte periculoasă şi foarte tare pentru a se folosi pe oameni. Nu ştiu cine a sfătuit-o. Sunt alături de ei cu tot ce pot şi o să îi ajut şi la înmormântare, cu toate detaliile. Am înţeles că şi bunica s-a spălat prima dată. Probabil un leac bătrânesc, nu ştiu. Este o familie mai nevoiaşă, harnică şi care şi-a văzut de treabă. Au patru copii. Aveau patru copii, din păcate. Nu ştiu, e o durere foarte mare”, a spus primarul comunei Ungra.

Dupa folosirea substantei atat mama cat si bunica fetelor se afla internate in spital, ultima fiind in stare grava. “Cei doi copii au fost declarați decedați. Mama copilului a fost transportată la Spitalul Rupea. Bunica copilului este în stare gravă și i se acordă asistență medicală la fața locului”, a transmis ISU dupa preluarea cazului.