A murit Pavel Hodea!

foto_Pavel_Hodea

Unde a ajuns fotbalul românesc?

Unul dintre cei mai respectati oameni de fotbal ai Iasului a decedat aseara, la varsta de 57 ani. Din cate se pare, fostul presedinte al Politehnicii Iasi a suferit un infarct. De numele sau este legata promovarea in Liga 1 a echipei din Copou in anul 1995. Desi a ocupat functii publice si s-a implicat activ in viata politica ieseana, marea pasiune a lui Pavel Hodea era fotbalul.

In urma cu o luna, fostul conducator al Politehnicii Iasi a fost invitatul emisiunii Top Sport de Tele M unde isi exprima mahnirea fata de decaderea fotbalului romanesc.

„Rezultatele relativ slabe din ultima perioada sunt raspunsul la politica care a fost dusa in domeniul sportului in general si a fotbalului in particular, o subtiere a valorilor, o limitare a numarului de fotbalisti care ajung la apogeu pentru ca nevoile materiale nu-i mai lasa pe cei care practica sportul sa faca mare peformanta. Cluburile acorda o atentie scazuta activitatii de copii si juniori. Acestea se fac mai mult pe principii sindicale, mai dau parintii, un sponsor, dar foarte rar iar cluburile se complac in aceasta situatie, de aici si jucatorii relativ putini care apar din pepinierele proprii”, spunea Pavel Hodea in ultima emisiune televizata in care a fost prezent.

In ultima perioada, Pavel Hodea cocheta cu ideea de a infiinta un club de fotbal, pe model socios in care sa se ridice viitori jucatori ai Iasului. Din pacate, nu a reusit sa-si duca planul la bun sfarsit. Odihneasca-se in pace!