A murit “ingerul copiilor”

marin-bulea

Reputatul medic iesean Marin Burlea s-a stins din viata in aceasta dimineata la Institutul Regional de Oncologie. De-a lungul carierei profesorul iesean a salvat mii de vieti, reusind sa rezolve cazuri extreme si pe care alti medici le refuzau la prima vedere. In ultima perioada, doctorul Burlea suferea de o boala cumplita care l-a impiedicat sa-si mai desfasoare activitatea.

“A plecat un medic care a salvat mii de vieți, Prof. Univ. Dr. Marin Burlea! A plecat tata! Mă doare când mă gândesc la anii ce vin fără el, că mai avea multe de făcut. Mulțumesc colegilor de la Insitutul de Oncologie Iași pentru eforturile lor, pentru lungile nopți din ultima perioadă în care sperau într-o minune”, a scris pe Facebook fiica medicului Burlea.

Nascut in anul 1949, in comuna Vidra din judetul Ilfov, Marin Burlea a incheiat cursurile Facultatii de Medicina Generala, sectia Pediatrie in anul 1973. A ocupat functia de Director al Spitalului de Copii Sf. Maria, a fost profesor la Universitatea de Medicina si Farmacie, a publicat sute de lucrari stiintifice de pediatrie generala si gastroenterologie pediatrica. Din 2009, Marin Burlea detinea functia de presedinte al Societatii Romane de Pediatrie. Dumnezeu sa-l ierte!