A murit Gianluca Vialli, unul dintre fotbaliștii de legendă ai Italiei. Acesta a fost răpus de cancer la 58 de ani

Gianluca-Vialli-640x400

Gianluca Vialli (58 de ani), fost fotbalist de legendă al Italiei, a murit vineri bolnav de cancer pancreatic, transmite BBC. Vialli a devenit un star la Sampdoria Genova, apoi a jucat la Juventus și Chelsea.

A jucat de 59 de ori pentru Italia și a câștigat Liga Campionilor cu Juventus.

El s-a transferat la Juventus în 1992 după ce câștigase titlul în Serie A și Cupa Cupelor în opt sezoane la Sampdoria, echipă la care a strălucit alături de bunul său prieten Roberto Mancini, actualul selecționer al Italiei. Debutul în fotbalul mare a fost la Cremona.

După ce și-a încheiat cariera de jucător la Chelsea, Vialli a devenit managerul echipei londoneze, fiind primul italian care a condus o echipă din Premier League.

La Campionatul European de Fotbal 2020, Vialli a fost protagonistul unuia dintre cele mai emoționante momente: Roberto Mancini – antrenorul câștigătoarei trofeului, Italia, a fost surprins la finalul meciului îmbrățișându-și cu putere cel mai bun prieten, pe Gianluca Vialli. Ambii au plans secunde bune, în timp ce jucătorii italieni celebrau victoria pe gazon.

A fost imaginea simbol a acelui meci, a squadrei azzurra și a unei întregi Italii devastate de pandemie: prietenia fără granițe dintre doi bărbați care au făcut istorie în fotbalul italian.