A murit fetita spalata pe cap de mama cu o substanta pentru deparazitarea oilor

A murit fetita spalata pe cap de mama cu o substanta pentru deparazitarea oilor. Aceasta se afla de aproape o luna la terapie intensiva.

A murit fetita spalata pe cap de mama cu o substanta pentru deparazitarea oilor

Fetita de 3 ani din satul Goesti, comuna Lungani, spalata pe cap de propria mama cu o substanta pentru deparazitare a oilor cu intentia ca micuta sa scape de paduchi a murit in aceasta dupa amiaza.

Pe 16 ianuarie, fetita de 3 ani si sora ei de 4 ani s-au simţit rău la scurt timp după ce, în camera a fost stropit cu o substanţă organofosforată, deosebit de toxică, pentru uz veterinar, folosit la prevenirea scabiei, păduchilor şi căpuşelor.

CITESTE SI: Doi copii din comuna Lungani sunt in stare critica dupa ce s-au intoxicat cu o substanta necunoscuta

Cea mica a fost spălată şi pe cap cu acelaşi tip de antiparazitar după care, împreună cu sora de 4 ani, au fost lăsate singure în camera respectivă. La scurt timp mama le-a găsit pe fetiţe inconştiente şi a sunat la 112. La fata locului a intervenit atunci si elicopterul SMURD.

Fetita de 3 ani a fost resuscitata si medicii au reusit sa o readuca la viata dupa 30 minute. Cu toate acestea, prognotiscul in privinta supravietuirii sale a fost rezervat.

La Iasi, fetiţele au primit antidotul specific iar cea de 4 ani, care doar a inhalat vaporii toxici, a fost detubată şi s-a recuperat rapid. Din păcate, după aproape o lună de eforturi disperate ale medicilor, fetiţa a pierdut lupta cu viaţa.

Mama fetei va fi anchetata sub aspectul savarsirii infractiunii de ucidere din culpa. Fii alături de noi pe Facebook pentru mai multe știri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *