A murit Eugen Huțu, fostul patron al echipei Foresta Fălticeni

62310824

Fostul patron al clubului Foresta Fălticeni, Eugen Huțu, a murit vineri, la vârsta de 72 de ani. Anunțul a fost făcut pe Facebook de fostul antrenor al clubului, Marin Barbu, zis Magiun.

Omul de afaceri Eugen Huțu a rămas în memoria sucevenilor ca fiind cel sub conducerea căruia clubul din Fălticeni a ajuns în prima divizie, dar și cel sub care s-a ales praful de această echipă, scrie Știri Suceava.

De numele lui Huțu se leagă cea mai mare surpriză din istoria fotbalului românesc, înregistrată în anul 2000. Atunci, Dinamo București, campioana în exercițiu, conduce Foresta Fălticeni cu 4-0 în minutul 60, pe teren propriu, dar a pierdut în cele din urmă meciul cu un neverosimil 5-4.

Înființată în 1954 cu denumirea Avântul Fălticeni, echipa este preluată în 1996 de afaceristul Eugen Huțu. În 1997 Foresta promovează în Divizia A și Eugen Huțu mută echipa la Suceava, pe stadionul Areni. În al doilea sezon retrogradează și promovează din nou sub conducerea antrenorului Marin Barbu.

Pentru finanțarea clubului, Eugen Huțu primește de la Primăria Suceava dreptul de administrare a bazarului. Dar ajunge să fie anchetat pentru evaziune fiscală.

Se supără și mută echipa deja retrogradată înapoi la Fălticeni, în 2002. Clubul retrogradează și din Diviza B, se desființează și Eugen Huțu se mută definitiv la București, unde dispare din atenția publicului.