A murit economistul Ilie Șerbănescu. Fostul ministru al Reformei s-a stins la 81 de ani

Ilie Şerbănescu a încetat din viaţă, anunţă, luni, mai mulţi oameni politici şi gazetari, printre care George Simion, Maria Grapini, Victor Ciutacu, Marius Ghilezan şi Ovidiu Zară, potrivit Agerpres

Cunoscutul economist, fost ministru al reformei în guvernul Victor Ciorbea, s-a stins în urma unei lungi suferinţe, la vârsta de 81 de ani.

„Am aflat cu tristeţe că domnul Ilie Şerbănescu a plecat dintre noi! L-am cunoscut şi am colaborat la mai multe emisiuni economice pe vremea când conduceam patronatul din textile. Ne prețuiam reciproc și pot spune fără teamă de a greși că, domnul Profesor, Ministru Ilie Șerbănescu era un specialist în economie, dar era și un mare român. Suferea pentru orice pierdere economică a României și suferea atunci când nu se luau cele mai bune măsuri! Dumnezeu să-l odihnească”, a scris europarlamentarul Maria Grapini pe Facebook.

„Ilie Șerbănescu a fost unul dintre cei mai apreciați și valoroși economiști români, un adevărat om de stat, un om cu o viziune, care și-a dorit întotdeauna ceea ce a fost mai bine pentru țară. Dumnezeu să-l odihnească în pace”, a transmis pe Facebook şi premierul Marcel Ciolacu.

Publicistul şi analistul economic Ilie Şerbănescu s-a născut la 20 iunie 1942. A absolvit Academia de Studii Economice Bucureşti, apoi, în 1978, a devenit doctor în economie. Este autor al lucrărilor „Corporaţiile transnaţionale” (1978), „Terra portret în alb-negru” (1980), „Reforma economică în România: jumătăţile de măsură dublează costurile sociale” (1994), „Manifestul partidului imobilist” (1996), precum şi a peste 1.500 de articole şi studii asupra reformei postdecembriste din România. A publicat articole de analiză la ziarele cu profil economic şi financiar.

Ilie Şerbănescu a fost ministrul Reformei, preşedinte al Consiliului pentru Reformă, în cabinetul Ciorbea remaniat (5 decembrie 1997-17 aprilie 1998).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *