A murit Doina Cornea

foto_doina_cornea

Fosta disidentă a regimului comunist Doina Cornea, în vârstă de 89 de ani, a încetat din viaţă. Doina Cornea s-a născut în 30 mai 1929 în Braşov. A fost publicist, traducător, profesor.

În perioada regimului comunist Doina Cornea a difuzat numeroase texte şi proteste prin radio „Europa Liberă”, făcând astfel cunoscută opiniei publice internaţionale adevărata situaţie din România. Doina Cornea a fost asistent universitar la catedra de limba franceză a Facultăţii de Filologie a Universităţii Babeş-Bolyai din din Cluj.

În timpul amplelor manifestații din Piața Universității, din 1990, Doina Cornea făcea un apel important la adresa românilor.

„Români, cetăţeni ai ţării! Istoria, în condiţiile date, ne-o scriem singuri! E ultima noastră şansă de a ne întoarce în Europa. Muncitori, ţărani, intelectuali! Ce garanţii politice pot prezenta domnii Iliescu, Brucan, Petre Roman, cu alte cuvinte întreaga echipă a FSN care, de 40, 30 sau de 20 de ani încoace, au slujit partidul unic şi au consimţit aproape la toate nelegiuirile regimului comunist? Vă veţi da votul celor care, în vara anului trecut, pregăteau cu sprijin sovietic o lovitură de stat? Putem oare consimţi că aceşti oameni, vizaţi de Punctul 8, să ne reprezinte aspiraţiile politice şi sociale ca deputaţi, ca senatori sau ca preşedinţi? E posibil oare ca tocmai acum, când toate ţările din fostul lagăr socialist privesc cu speranţă spre Europa, noi, românii, să nu ne dăm seama că suntem duşi din nou spre Siberia?” (Doina Cornea).

Si liderii locali au aflat azi dimineata de moartea Doinei Cornea. In startul sedintei de Consiliu Local, primarul ne-a invitat la un moment de reculegere.

Edilul nostru a promis ca va continua lupta impotriva comunismului.

Doina Cornea a fost un exemplu de curaj , sinceritate si adevar. A luptat toata viata impotriva comunismului pe care, il considera, de altfel, singurul dusman veritabil al poporului roman. Dumnezeu s-o odihneasca in pace!