A murit Boris Petroff, actorul cunoscut pentru rolul Geppetto

boris-petroff2_orig

Boris Petroff s-a stins din viață la vârsta de 82 de ani, anunță Uniunea Teatrală din România. Actorul era internat la Spitalul Județean din Târgoviște, secția paleative din cauza unui cancer.

Rolul cu care s-a identificat și pe care l-a jucat timp de 35 de ani pe scena Teatrului „Ion Creangă” din București a fost Geppetto din „Pinocchio” de Carlo Collodi în regia lui Cornel Todea.

Boris Petroff s-a născut pe 4 noiembrie 1939 la Bucureși. Debutul ca profesionist s-a făcut în 1964 la Teatrul de Stat din Oradea, actualul Teatrul „Regina Maria”. Din 1966 până în 1974 a activat la Teatrul Tineretului Piatra Neamț, iar din 1974 până la pensionare a jucat pe scenele Teatrului „Ion Creangă” din București, Teatrului Evreiesc de Stat și Teatrului Nottara. A jucat peste 165 de roluri în piese din dramaturgia românească și universală, bucurându-și publicul în peste 4000 de reprezentații. A avut apariții în peste 20 de filme, având roluri secundare și episodice. De asemenea, a jucat în multe spectacole de teatru de televiziune, iar vocea lui ne-a bucurat în nenumărate spectacole de teatru radiofonic, a căror regie a și semnat-o uneori. Și-a încheiat activitatea pe scena Teatrului „Tony Bulandra” din Târgoviște.

Breasla teatrală i-a recunoscut și răsplătit anii dedicați Teatrului. În anul 2004 Boris Petroff a primit Premiul special UNITER pentru teatrul de copii. Breasla teatrală i-a recunoscut și răsplătit anii dedicați Teatrului. În anul 2004 Boris Petroff a primit Premiul special UNITER pentru teatrul de copii.