A murit actrita nemteanca Florina Cercel

florina cercel

Actrita a incetat din viata in aceasta dimineata la varsta de 76 ani. Nascuta in anul 1943 la Piatra Neamt, Florina Cercel facea parte din Generatia de Aur a Cinematografiei si teatrului romanesc dupa ce a jucat in peste 100 filme si piese de teatru.

A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București în 1964, la clasa profesorilor Jules Cazaban, Cornel Todea și Victor Moldovan. A jucat ca actriță pe scenele următoarelor instituții: Teatrul Dramatic de Stat din Galați (1964-1965), Teatrul Național din Timișoara (1965-1973) și Teatrul Național din București (din 1972).

A jucat in filme precum „Toate panzele sus”, „Iarna Bobocilor”, „Ecaterina Teodoroiu”, „Iancu Jianu, zapciul”, „Dumbrava minunata” sau „Burebista”.

In anul 2002, Florina Cercel a primit Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler, alături de alți actori, „pentru devotamentul și harul artistic puse în slujba teatrului romanesc, cu prilejul împlinirii unui veac și jumătate de existență a Teatrului Național din București”.

Dumnezeu sa o odihneasca in pace!